Kestel Belediyesince bu yıl 13. düzenlenen daha temiz bir Kestel için El Ele Bahar Temizliği Kampanyasının kortej yürüyüşü ve ödül töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kestel kent meydanından başlayarak aile parkında sona eren kortej yürüyüşünün ardından aile parkı içerisinde düzenlenen ödül törenine Kestel Kaymakamı Ziya POLAT, Belediye Başkanı Yener ACAR Ak Parti İlçe Başkanı Necmettin EKİNCİ, MHP İlçe Başkanı Nuh ÇİL, İlçe Emniyet Müdürü Sefer Serdar ÇAKIR, İlçe Jandarma Komutanı Hasan GENÇ Protokol mensupları, okul müdürleri veliler ve öğrenciler iştirak etti. Musa Amca İlkokulu Folklor ekipleri gösterileriyle başlayan program protokol konuşmalarının ardından Kestel Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliğinde düzenlenen Resim Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin protokol tarafından verilmesi ile sona erdi. Programla ilgili bir açıklama yapan Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR “2007 yılından bu güne Kestel de uyguladığımız geri dönüşüm çalışmaları, Çevre bakanlığımızdan bir çok kez ödül almış örnek proje olarak gösterilmiştir. Bir çok ilde henüz projelendirilmesi bile gündemde olmayan yeraltı çöp konteyner sistemine geçilerek bu alanda önemli bir mesafe kaydettik. Çöp toplama sistemimiz kapsamında 35 mahallemize hizmet sunmaktayız bu doğrultuda çöp toplama araçlarımızı yenileyerek daha verimli bir çalışma imkanı oluşturduk” dedi.