2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılını tamamlayarak yaz tatiline giren öğrencilerin karne heyecanına Kestel Kaymakamı Ziya POLAT, Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ERCÜMEN de ortak olarak karnelerini dağıttılar. Kestel Musa Fırat COŞKUN İlkokulunda düzenlenen tören sonrasında bir açıklama yapan Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR ülkemizin en büyük zenginliği genç nüfusumuz, ilçemizde bugün yaklaşık 13.000 öğrencimiz karne sevinci yaşıyor. Yerel yönetim olarak, yavrularımızın milli ve manevi değerleri özümsemiş, tam donanımlı bireyler olarak yetişmesi için hiç bir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanması noktasında elimizi taşın altına koymaktayız. Çocuklarımıza daha güzel yarınlar bırakmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Eğitim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bundan sonrada eğitim-öğretime desteği artırarak devam ettireceğiz. Çocuklarımız da daha çok çalışarak, daha güzel yarınlara sağlam adımlar atacaklarına inanıyoruz. Dedi.  Karne heyecanı yaşayan çocuklara tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini tavsiye eden Başkan ACAR, velilere de seslenerek, “Çocuklarımız yorucu bir süreci tamamladılar. Bu süreçte özellikle notları iyi olmayan öğrencilerimizin aileleri daha anlayışlı olmalı. Çocuklarımıza kızmak yerine bu sorunun kaynağını bularak çözüm üretmeye çalışılmalı. Öğrencilerimize ve eğitime destek olmak için Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortak projeler geliştiriyoruz” dedi.