Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Kestel de görkemli bir programla kutlandı. 28 Ekimde Düzenlenen Çelenk Sunma Töreni Sonrasında 29 Ekim sabahında hava muhalefeti olması nedeni kutlama programı Kestel Kapalı spor salonuna alınarak burada gerçekleştirildi.Kutlamalar Kestel Kaymakamı İskender YÖNDEN Kestel Belediye Başkanı, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Protokol mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar iştirak etti. İstiklal marşımızın okunması ile başlayan program şiirlerin okunması folklor ve spor gösterileri ile sona erdi. Hafta kapsamında düzenlenen etkinliklerde dereceğe giren öğrencilere ve sporculara hediyeleri protokol mensupları tarafından takdim edildi.