Kestel Belediyesi ve Kestel Engelliler Derneği işbirliğinde düzenlenen 3 Aralık dünya Engelliler Günü kutlama programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Belediye Merkez Düğün Salonunda düzenlenen programa Kestel Kaymakamı İskender YÖNDEN, Belediye Başkanı Yener ACAR, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Protokol mensupları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri basın mensupları ve ilçe sakinleri iştirak etti. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Programda Kestel Belediyesi tarafından engelliler derneğine hediye edilen tekerlekli sandalye ve ortopedik malzemelerin temsili teslim töreni tüm protokol mensuplarının iştiraki ile gerçekleştirilirken Buranın sevilen sesleri Sadullah ÖZTÜRK ve Muhammet YENİ seslendirdikleri birbirinden güzel eserler ile katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattılar. Program ile ilgili bir açıklama yapan Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR  " 3 Aralık dünya engelliler günü ile ilgili olarak engelliler derneğimiz ile işbirliğinde düzenlediğimiz programımızı coşkulu bir şekilde gerçekleştirdik. Artık klasikleşen bir söz fakat doğru ve yerinde bir söz her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Bu yüzden yaşadığımız çevreyi inşa ederken engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında yaşamın içinde olmalarını sağlayacak şekilde dizayn edilmesi gerekmekte. Kestel belediyesi olarak bu konuya büyük önem veriyoruz. Belediyemizce inşa edilen tüm kamu binalarında engelli vatandaşlarımızın giriş çıkışlarında bina içindeki ulaşımları  noktasına kadar ele alınmakta. Aile parkı içerisinde yer alan engelliler derneği binamız engelliler merkezi haline dönüştürülmüş olup tüm giderleri belediyemizce karşılanacaktır. Bu hafta kapsamında belediyemiz ilgili müdürlüklerimizce engelli yaşlı ve yatalak vatandaşlarımız evlerinde ziyaret edilerek ihtiyaç ve talepleri karşılanmaktadır. Gönlümüzdeki ve zihnimizdeki engelleri kaldırmamız aslında engellerin aşılmasının en önemli unsuru bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada engelli vatandaşlarımız ile koordineli çalışmalarımız devam edecek. Bugün düzenlediğimiz etkinliğimize iştirak eden tüm konuklarımız baştan olmak üzere, tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler gününü kutluyorum " dedi.