Kestel Belediyesi zabıta ekipleri, büyük market zincirleri başta olmak üzere ilçedeki esnafa yönelik fiyat etiketi ve gramaj denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde ürünlerin raftaki ve kasadaki fiyatları, karşılaştırılırken yerli malı etiketleri de kontrol edildi. Döviz kurlarındaki hareketlilik sonrası bazı ürünlerdeki fahiş fiyat artışını önlemek amacıyla Kestel Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle büyük marketlerde fiyat ve etiket denetimlerini rutin olarak yapmaya devam ediyor. Marketlere girerek reyonları gezen ekipler, ürünleri tek tek inceleyerek fiyat artışı, gramaj eksikliği ve yerli malı etiketlerini kontrol etti. Yapılan kontroller de uygun görülmeyen konularla ilgili Ticaret İl Müdürlüğüne ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne gerekli bilgilendirmeler yapıldı.